Koen Bijen maakte de winnende treffer voor Oranje

Hockeymannen verslaan ook Duitsland en blijven ongeslagen in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben in de eerste van twee Pro League-wedstrijden tegen Duitsland de volle buit gepakt. In Hamburg werd het 3-2 voor de ploeg van coach Delmee. Oranje blijft ongeslagen.

Duitsland zorgde in de openingsfase voor het meeste gevaar en kwam in de negende minuut op voorsprong met een verrassende korte strafcorner op Mats Grambusch, die vanaf de linkercirkelkant scoorde.

Na die sterke start van Duitsland nam de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee in het tweede kwart het heft in handen. Tim Swaen sleeept de eerste strafcorner voor Nederland binnen, waarna Joep de Mol het veld overstak en er met een leep schot 2-1 voor Oranje van maakte.

Daarna was het opnieuw Duitsland dat domineerde. De ploeg kreeg kans op kans en bij de zesde strafcorner was het eindelijk raak. Thies Prinz tikte vlak voor het einde van het derde kwart binnen.

Lang konden de Duitsers niet genieten van de verdiende gelijkmaker, want al vroeg in het laatste kwart zette Koen Bijen van dichtbij Oranje weer op voorsprong.

Oranje hield Duitsland vervolgens vakkundig van het eigen doel af. Vlak voor tijd haalde de Duitse bondscoach haalde zijn doelman naar de kant voor een extra veldspeler en kreeg Duitsland nog een strafcorner, maar een treffer zat er niet meer in.

Door de overwinning is Oranje nu al elf wedstrijden ongeslagen in de Pro League. Zondag spelen beide landen nog een keer tegen elkaar.