NOS Sport

Handboogschutter Schloesser grijpt Europese titel in compoundklasse

Handboogschutter Mike Schloesser is in München Europees kampioen geworden in de compoundklasse. In de finale was hij met 148-146 te sterk voor de Turkse titelverdediger Yakub Yildiz.

Schloesser (27) veroverde in 2013 de wereldtitel en won bij de WK van vorig jaar zilver. In München was hij al de hele week op dreef. In elke partij zijn maximaal 150 punten te verdienen en na een wat stroef begin (143 in z'n eerste partij) haalde hij met 148, 148 en 149 punten de finale.

In die finale begon hij met een negen, maar daarna reeg hij de tienen aaneen. Yildiz (19) begon met drie tienen, maar zijn vier negens deden hem de das om.

Eerder op de dag had Schloesser met Stef Willems en Sil Pater naast het goud gegrepen in de landenwedstrijd. Die medaille ging wel naar Turkije, dat in de finale met 238-230 te sterk was en zo de Europese titel prolongeerde.

In de eerste schietbeurt wisten Pater, Willems en Schloesser de Turken Yildiz, Emircan Haney en Batuhan Akcaoglu met een score van 58 nog te evenaren.

Waar Oranje die beurt liet volgen door twee beurten van 57 en een van 58, schoot Turkije echter achttien keer op rij in de roos. De Nederlandse compoundschutters wonnen twee keer EK-goud in de teamwedstrijd. In 2014 was Schloesser er ook al bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl