NOS Wielrennen

Hirschi volgt Schelling op als winnaar van Zwitserse klimkoers in Gippingen

Marc Hirschi heeft in eigen land de Grosser Preis des Kantons Aargau gewonnen. De 23-jarige Zwitser van UAE-Emirates, die twee moeizame jaren meemaakte, sloeg toe in de slotfase van de klimmerskoers rond het plaatsje Gippingen en won de sprint van een kleine kopgroep.

Duits kampioen Maximilian Schachmann (Bora-hansgrohe) eindigde als tweede, de Deen Andreas Kron (Lotto-Soudal) werd derde.

EPA
Marc Hirschi

De eendaagse koers in Zwitserland is niet de bekendste eendagskoers, maar staat wel hoog aangeschreven. Dat heeft te maken met het uitdagende parcours en de fraaie erelijst.

De Noor Alexander Kristoff won de wedstrijd drie keer. Adrie van der Poel is een van slechts drie renners die twee keer wisten te winnen, de Zwitsers Pascal Richard en Michael Albasini deden dat ook.

Albasini, vandaag achter het stuur als ploegleider van de Zwitserse gelegenheidsselectie, was in 2013 de laatste Zwitserse winnaar.

Venijn in de staart

Een van de renners van die Zwitserse selectie, Claudio Imhoff, opende al vroeg het bal met landgenoot Simon Pellaud (Trek-Segafredo) en Thomas De Gendt (Lotto-Soudal). Duidelijk was dat in de laatste plaatselijke ronde het verschil gemaakt zou worden.

De Fransman Clément Champoussin (AG2R) sloeg in zijn eentje een gat en hield het lang vol, maar werd in de laatste kilometers alsnog achterhaald door Hirschi, Schachmann en de koppeltjes Georg Zimmermann en Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty) en Sylvain Moniquet en Kron (Lotto-Soudal).

Vorig jaar gingen de bloemen nog naar Ide Schelling, die in Gippingen zijn eerste profzege bijschreef. Dit jaar wist Schelling geen rol van betekenis te spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl