Bernardo Silva (links) wordt bedankt door Gonçalo Guedes
NOS Voetbal

Portugal stoomt door in Nations League en klopt Tsjechië, ook Spanje wint

Aan de hand van Bernardo Silva heeft Portugal ook zijn tweede thuiswedstrijd in divisie A van de Nations League gewonnen. Tegen Tsjechië werd het 2-0 voor de winnaar van de eerste editie van het toernooi. Afgelopen zondag kreeg Zwitserland al klop met 4-0.

Silva veroverde onlangs met Manchester City op een zinderende laatste speeldag de Engelse landstitel en is ook bij de Portugezen een belangrijke kracht.

Dat bewees hij in de eerste helft door twee assists voor zijn rekening te nemen. Eerst stelde hij João Cancelo in staat te scoren en even later bediende hij Gonçalo Guedes op maat.

Portugezen zingen mee met het volkslied

Na rust consolideerde koploper Portugal, met Cristiano Ronaldo in de basis, de voorsprong. Adam Vlkanova verzuimde in de slotfase, na een fout van Ruben Neves, de spanning terug te brengen.

Silva stond toen al niet meer op het veld. Hij werd halverwege de tweede helft onder luid applaus naar de kant gehaald.

Succes voor Spanje

In dezelfde groep boekte Spanje na twee gelijke spelen dan eindelijk zijn eerste overwinning. Op bezoek bij het nog puntloze Zwitserland werd het 1-0 door een vroege treffer van Pablo Sarabia.

Ajacied Dusan Tadic stond bij Servië in de basis, dat in divisie B een knappe 1-0 zege behaalde in en tegen Zweden. Luka Jovic sloeg pal voor rust toe. Noorwegen, met Feyenoorders Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen in de basis, kwam niet verder dan een 0-0 tegen Slovenië.

Nog een divisie lager was er persoonlijk succes voor AZ-spits Vangelis Pavlidis. Hij nam tegen Cyprus (3-0) de tweede treffer voor zijn rekening. Twente-huurling Dimitrios Limnios bepaalde de eindstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl