ANP
NOS NieuwsAangepast

Passagiers in buitenland gestrand door geschrapte vluchten Eindhoven Airport

Door de problemen op Eindhoven Airport vanmiddag zijn er Nederlandse reizigers gestrand in het buitenland. Vluchten werden geschrapt toen de luchthaven enkele uren dicht bleef vanwege het vermoeden van een vuurwapen. Daardoor kunnen de geplande retourvluchten ook niet doorgaan. In sommige gevallen zullen gestrande reizigers mogelijk pas enkele dagen later dan gepland kunnen terugkeren naar Nederland, schrijft persbureau ANP.

Luchtvaartmaatschappij Transavia laat aan ANP weten dat twee vluchten naar Ibiza en het Poolse Krakau zijn geschrapt. Volgens Transavia zijn 129 mensen in Krakau gestrand; onduidelijk is om hoeveel mensen het gaat op Ibiza.

Vondst in handbagage

De terminal van Eindhoven Airport werd gesloten vanwege de vondst van "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" in de handbagage van een passagier. In en buiten de luchthaven stonden urenlang rijen met honderden wachtende reizigers. Rond 18.00 uur ging de terminal weer open.

Het verdachte voorwerp verscheen op een scan bij de veiligheidscontrole. Een woordvoerder van de marechaussee kan niet zeggen wat er precies is gevonden. "Het kan een nepwapen zijn, dat wordt onderzocht."

De sluiting leidde tot lange rijen wachtenden:

Lange rijen bij Eindhoven Airport vanwege 'vuurwapen' in handbagage

De veiligheidscontrole werd weer geopend nadat de marechaussee had geconcludeerd dat er geen sprake van dreiging was, meldt het korps op Twitter. Het onderzoek loopt nog wel.

Mensen van wie de vlucht is gecanceld krijgen het verzoek naar huis te gaan en daar hun ticket om te boeken. Het gaat om zeventien geannuleerde vluchten, meldt Omroep Brabant.

Ook binnen de terminal leidde het onderzoek van de marechaussee tot lange rijen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl