De auto strandde in de etalage van een winkel
NOS NieuwsAangepast

Posters in auto van man die op voetgangers Berlijn inreed, motief onduidelijk

In de auto van de man die vanmorgen op voetgangers in Berlijn inreed zijn posters over Turkije gevonden. Het is onduidelijk of de man daar een bedoeling mee had. De auto is van een zus. De politie heeft niet gezegd wat er precies op de posters staat. Op het moment zijn er geen aanwijzingen dat de man een politiek motief had, zegt de politie.

Eerder spraken Duitse media van een brief met een bekentenis. "Het was in ieder geval geen ongeluk, hij is een herrieschopper, een ijskoude moordenaar", zei een betrokkene bij het onderzoek tegen de krant Bild.

Rond 10.30 uur reed de bestuurder met een kleine personenauto in de buurt van de Gedächtniskirche een trottoir op waar op dat moment mensen liepen, onder wie scholieren uit de deelstaat Hessen. Een 51-jarige lerares kwam om het leven, een leraar en veertien scholieren raakten gewond.

Volgens de brandweer zijn zes mensen in levensgevaar en drie anderen zwaargewond geraakt. Ook zijn er meerdere lichtgewonden. Hoeveel mensen precies gewond zijn geraakt, is nog altijd onduidelijk.

Een rechercheur legt informatie voor het onderzoek vast

De auto strandde in de etalage van een winkel. Omstanders konden voorkomen dat de bestuurder ervandoor ging en droegen hem over aan de politie. Het is een 29-jarige Duitser van Armeense afkomst die in Berlijn woont. Hij was voor meerdere delicten bij de politie bekend, maar niet vanwege extremistische opvattingen.

De Schots-Amerikaanse acteur John Barrowman was ooggetuige. Hij vertelde op Twitter dat een auto over een langere afstand over de stoep reed, daarbij meerdere mensen raakte en eindigde in de etalage van een Douglas-filiaal:

Verslag ooggetuige Berlijn: 'Toen we naar buiten kwamen zagen we het bloedbad'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl