NOS NieuwsAangepast

Woonhuis Dutroux maakt plaats voor herdenkingstuin

In de Belgische plaats Marcinelle is een begin gemaakt met de sloop van het woonhuis van Marc Dutroux. Voor de afbraak van het horrorhuis zijn meerdere weken uitgetrokken.

De Belgische kindermoordenaar ontvoerde in de jaren 90 zes jonge meisjes en verstopte ze in de speciaal gebouwde kelder onder het huis. Hij verkrachtte ze en vermoordde er vier: Julie, Mélissa, An en Eefje. Sabine en Laetitia werden op tijd door de politie gevonden.

Bekijk hier een terugblik op de zaak Dutroux:

Zaak Dutroux: een van de grootste trauma's van België

Na overleg met de ouders van de slachtoffers is besloten dat op de plaats van het huis, de garage en het hoekhuis daarnaast een herdenkingstuin wordt aangelegd. Het wordt een waardige plek, zei de gemeente tegen Het Laatste Nieuws: "Een plek die hoop geeft, die altijd in bloei staat, een plek met een bijzondere sfeer."

De bewoners van Marcinelle zijn blij met deze oplossing. "Zo blijven we aan de kinderen denken", zei een van de buren tegen de VRT. De kelder wordt op verzoek van de ouders van twee van zijn slachtoffers niet gesloopt.

De nu 65-jarige Dutroux kreeg in 2004 levenslang en tbs, ook voor de moord op een handlanger en de verkrachting van drie Slowaakse meisjes. Zijn verzoeken voor vervroegde vrijlating zijn steeds afgewezen, omdat hij nog steeds een groot gevaar voor de samenleving is.

In Marcinelle is begonnen met de sloop van het huis van Marc Dutroux:

Na de sloop wordt de voormalige woning van Dutroux een herdenkingstuin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl