NOS Wielrennen

Jagende peloton komt net tekort en vluchter Vuillermoz sprint naar zege in Dauphiné

Vluchter Vuillermoz sprint naar zege in Dauphiné, peloton komt net te laat

Alexis Vuillermoz heeft de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. In de voorbereidingskoers op de Tour de France bleven de vluchters het peloton net voor en was hij de sterkste van de kopgroep van vijf.

De Noor Anders Skaarseth eindigde als tweede in de etappe, voor de Fransman Olivier Le Gac.

In een rit van 171 kilometer van Saint-Péray naar Brives-Charensac met flink wat hoogtemeters vormde zich al snel een kopgroep van zes renners. Dat werd op de Col de Mézilhac, de langste klim van de dag (11,6 km), een vijftal toen Xandres Vervloesem op zestig kilometer van de streep het tempo niet meer kon bijbenen.

Jagende peloton

Olivier Le Gac, Anders Skaarseth, Alexis Vuillermoz, Anthony Delaplace en Kevin Vermaerke werkten de hele dag goed samen. Het jagende peloton gaf onder leiding van Jumbo-Visma op de Côte de Rohac, de laatste moeilijke klim, nog flink gas, maar dat was uiteindelijk net niet genoeg.

ANP
Alexis Vuillermoz

Met het aanstormende peloton op de achtergrond bleek Vuillermoz de sterkste sprinter van de kopgroep te zijn. De Fransman won zo zijn eerste belangrijke etappe sinds 2019 en hij leidt nu ook in het algemeen klassement.

Zondag won Wout van Aert (Jumbo-Visma) de eerste etappe, maar de Belg wist de leiderstrui een dag later dus niet te behouden. Hij won wel de spint van het peloton.

"Het is jammer dat ik moest sprinten voor de zesde plaats", aldus Van Aert. "Op de laatste klim lag het tempo erg hoog. We maakten snel tijd goed, dus ik had er alle vertrouwen in dat we de kopgroep zouden terughalen."

"Maar ik denk dat iedereen een beetje verbaasd was hoe snel het laatste deel van de rit was. Er lagen nog twee kleine hellingen, maar voor de rest ging het vooral in een dalende lijn naar de finish. De kopgroep heeft het slim gespeeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl