Kenichi Horie voor vertrek bij zijn zeiljacht
NOS Nieuws

Kenichi Horie (83) is oudste én jongste solozeiler die Grote Oceaan overstak

Een 83-jarige Japanner is als oudste solozeiler zonder tussenstop de Grote Oceaan overgestoken. Zestig jaar geleden was Kenichi Horie ook de jongste solozeiler die deze afstand alleen in een zeilboot aflegde.

Na een reis van 8500 kilometer kwam Horie na 69 dagen aan op het schiereiland Kii in het zuiden van het Japanse het eiland Honshu. Hij was met zijn zes meter lange zeilboot Suntory Mermaid III eind maart in San Francisco aan de overtocht begonnen. Onderweg had hij via zijn satelliettelefoon dagelijks contact met het thuisfront.

"Ik had niet gedacht dat ik nog zou zeilen op mijn 83ste", zei hij. "Maar ik ben nog gezond en ik wilde deze kans niet laten lopen. Uitdagingen zijn spannend, dus ik wil dat blijven doen."

Kenichi Horie tijdens andere zeiltochten:

  • AFP
    Kenichi Horie zeilt met zijn boot Malt's Mermaid in 1996
  • AFP
    Kenichi Horie op de Suntory Marmaid II in 2008
  • AFP
    Kenichi Horie naast zijn boot Mermaid II in 2007
  • AFP
    Kenichi Horie op zijn boot Mermaid II in 2007

In 1962 maakte hij als 23-jarige de tocht in tegenovergestelde richting, van Nishinomiya in Japan naar San Francisco. Hij deed er toen 94 dagen over. Onaangekondigd zeilde hij op de 94ste dag onder de Golden Gate Bridge door, zonder paspoort of geld. Hij kreeg van de toenmalige burgemeester een visum.

Die tocht maakte hem beroemd en later schreef hij een boek over zijn avontuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl