Denemarken verslaat wereldkampioen Frankrijk, Oostenrijk te sterk voor Kroatië

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd Frankrijk - Denemarken

Denemarken en Oostenrijk zijn sterk begonnen aan de Nations League. De Denen versloegen wereldkampioen Frankrijk met 2-1, de Oostenrijkers waren met 3-0 te sterk voor Kroatië.

Na drie minuten was het al bijna raak voor de Denen. Joakim Maehle kwam gevaarlijk door aan de linkerkant, maar gleed de bal tegen de paal. Aan de andere kant liet Karim Benzema zich zien. Op prachtige wijze slalomde hij richting het strafschopgebied en na een een-tweetje met Aurélien Tchouaméni schoot hij op doel. Er stond echter een Deense verdediger in de baan van het schot, waardoor de bal het doel niet bereikte.

Drie minuten later schoot Benzema wel raak, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Ook Kylian Mbappé vuurde een schot af op het Deense doel. Keeper Kasper Schmeichel zag de bal recht op zich af komen en hoefde weinig te doen om een doelpunt te voorkomen.

De klasse van Benzema

Na de rust liet Benzema weer nogmaals zijn klasse zien met een halve omhaal. Die werd nog gekeerd door Schmeichel. Na een een-tweetje met Christopher Nkunku kreeg Benzema de bal terwijl hij omringd werd door zes Denen. De spits van Real Madrid wist alsnog op doel te schieten en Schmeichel dit keer wel te passeren.

Karim Benzema (links) viert zijn doelpunt tegen Denemarken

Na een prachtig passje van Pierre-Emile Hojberg maakte Andreas Cornelius gelijk en vlak voor tijd was het wederom Cornelius die Hugo Lloris passeerde en de winnende maakte.

Slechte start Kroatië

In dezelfde groep kende ook Kroatië, de verliezend WK-finalist van 2018, een beroerde start. De Kroaten werden in eigen huis met 3-0 afgeschminkt door Oostenrijk, de nummer 34 van de wereld.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd Kroatië - Oostenrijk

Dat hij zo zou debuteren als bondscoach van Oostenrijk, had Ralf Rangnick niet durven dromen. Na twee kansen voor de Kroaten (een inzet van Mario Pasalic werd van de lijn gehaald en Pasalic kopte naast) zette Marko Arnautovic Oostenrijk vlak voor rust op voorsprong, nadat hij zich knap langs twee verdedigers had gewurmd.

In het eerste kwartier na rust scoorden Michael Gregoritsch, met een pegel, en Marcel Sabitzer, beiden op aangeven van Maximilian Wöber. Andreas Weimann en Xaver Schlager waren nog dicht bij de 0-4.