De dreigmail die de leerlingen kregen
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

School Bilthoven uit voorzorg dicht na dreigmail

De middelbare school, basisschool en kinderopvang De Werkplaats in Bilthoven bleven vandaag uit voorzorg dicht na een dreigmail die dinsdagavond is verstuurd. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt adviseerde de sluiting na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, meldt RTV Utrecht.

De scholen en kinderopvang blijven ook morgen gesloten. Dat is na overleg met de burgemeester, politie en justitie besloten omdat het politieonderzoek nog niet is afgerond.

Een aantal leerlingen van de middelbare school die bij De Werkplaats hoort, kregen eergisteravond een bericht in hun mailbox met de tekst: "Ik ga jullie allemaal doodschieten. Geniet nog maar van jullie leven." Bij de tekst stond een foto van een pistool. De afzender noemt een datum die niet klopt: donderdag 2 juli. Het is vandaag donderdag 2 juni.

De mail was verstuurd vanuit een account van een leerling, maar hij weet van niets. De rector van de school zei gisteren nog dat deze jongen waarschijnlijk is gehackt en dat de situatie veilig zou zijn.

Toch blijven de school, basisschool en kinderopvang, met meer dan 1300 leerlingen vandaag en morgen uit voorzorg dicht. Dit hangt volgens de school samen met het onderzoek dat de politie doet naar de herkomst van de dreigmail. Volgens een woordvoerder van De Werkplaats was geen nieuwe informatie binnengekomen waardoor besloten is de school langer dicht te houden.

Advertentie via Ster.nl