NOS Voetbal

Depay trekt keuze Van Gaal in twijfel: 'Naam Wijnaldum vind ik in selectie horen'

Depay over Wijnaldum: 'Ik zou hem oproepen als ik bondscoach was'

Memphis Depay kan zich niet vinden in de keuze van bondscoach Louis van Gaal om 86-voudig international Georginio Wijnaldum buiten de selectie van het Nederlands elftal te laten.

"Ik zou hem oproepen als ik bondscoach was", is Depay stellig. "Ik vind wel dat hij hier veel heeft laten zien en erbij hoort."

Wijnaldum, de reserve-aanvoerder van Oranje, ontbreekt de komende weken, waarin liefst vier Nations League-duels op het menu staan. Na België (vrijdag) volgen nog wedstrijden tegen Wales (twee keer) en Polen.

De 31-jarige Wijnaldum was dit seizoen geen vaste basiskracht bij zijn club Paris Saint-Germain en presteerde volgens Van Gaal ondermaats in Oranje.

"Ik vind dat hij veel strepen heeft hier. Het verschil tussen de eerste elf en de selectie is ook nog een ding", vervolgt Depay. "De naam Wijnaldum vind ik in de selectie horen. Ik heb geen twijfels dat die weer gaat komen."

Van Dijk wel bij de groep

Juist omdat Van Gaal de komende wedstrijden ook gebruikt om toe te werken naar het WK eind dit jaar, is het ontbreken van Wijnaldum opvallend. De vermoeide aanvoerder Virgil van Dijk werd namelijk wel voor een paar dagen bij de groep gehaald, juist om het beoogde systeem voor Qatar te oefenen.

Dit zei Louis van Gaal maandag over Georginio Wijnaldum:

Wijnaldum niet geselecteerd voor Oranje 'omdat hij niet geleverd heeft'

"Het is nu klote voor Gini, maar ik denk dat hij er snel weer bijzit. Wij gaan verder met bouwen", aldus Depay, die nog niet de WK-kriebels heeft. "Dat duurt nog wel even. Na de zomervakantie gaat het komen."

Spelen en trainen bij Oranje geeft hem desondanks altijd een goed gevoel, ook na een lang seizoen. "Het voelt als een warm bad."

Topscorer aller tijden Oranje

Voor Depay bieden de vier komende interlands hem weer gelegenheid dichter bij Robin van Persie te komen als topscorer aller tijden van Oranje. "Ik zit er niet ver vandaan. Maar ik wil gewoon hier lekker spelen. Ik maak mijn goals, dan komt het vanzelf", zegt Depay.

"Persoonlijke records zijn iets om trots op te zijn, maar het zou meer voor mij betekenen om ver op het WK te komen."

Topscorers aller tijden Oranje

Robin van Persie 50 goals
Klaas-Jan Huntelaar 42 goals
Patrick Kluivert 40 goals
Memphis Depay 39 goals
Arjen Robben en Dennis Bergkamp 37 goals

In clubverband vergaat het scoren Depay ook makkelijk. Met twaalf goals werd hij clubtopscorer van FC Barcelona, in een hectisch seizoen waarin trainer Ronald Koeman werd vervangen door Xavi en hij door blessures een flink aantal duels moest missen.

"Dat is nu afgesloten. Het is niet geworden wat je van tevoren had gehoopt. Lionel Messi vertrekt, dat had ik ook niet verwacht. Ik raakte op een heel lullig moment geblesseerd en dat duurde even", baalt hij, want intussen begon het team te draaien mede door de goals van zijn concurrenten. "Ik heb hard getraind, mijn mond gehouden en laten zien dat ik beter ben."

Depay wil bij Barcelona blijven

"Ik kreeg gelukkig weer mijn kans, ben weer gaan scoren ook. Of ik wil blijven? Ja."

Wijnaldum stond ook in de belangstelling van Barcelona, maar koos uiteindelijk voor Parijs. De band tussen hem en Depay lijdt daar niet onder. Ook al zien ze elkaar nu even niet bij Oranje, de twee zochten elkaar wel op. "Er was contact. We proberen gewoon broeder van elkaar te zijn."

Memphis Depay over zijn rol bij Barcelona:

Depay wil bij Barcelona blijven: 'Kreeg gelukkig weer mijn kans'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl