Anil Murthy
NOS Voetbal

Voorzitter Valencia vliegt uit de bocht tijdens privédiner en moet vertrekken

Voetbalclub Valencia heeft voorzitter Anil Murthy aan de kant geschoven. Aanleiding voor zijn vertrek zijn opmerkingen die Murthy vorige maand maakte tijdens een privédiner.

De Spaanse krant Superdeporte publiceerde de afgelopen weken audiogesprekken waarin Murthy onder meer grappend zei dat hij middenvelder Carlos Soler zou afmaken in de media als hij de club transfervrij verlaat.

'Liverpool en Newcastle zijn waardeloos'

De eigenaar van de club, Peter Lim, werd daarnaast door Murthy weggezet als een seniele man en ook liet de voorzitter zich weinig flatteus uit over Liverpool en Newcastle.

De aanhang van Valencia is al langer klaar met de leiding en eigenaar van de club

Hij noemde beide steden "waardeloos" maar constateert dat de fanschare van de clubs tot over de hele wereld reikt. Murthy verwijt de lokale politici dat Valencia daar niet in is geslaagd.

Waar het bestuur van de club eerder nog van mening was dat er in de gesprekken gemonteerd was, heeft het bestuur van Valencia nu toch afscheid genomen van Murthy. "Zijn opmerkingen beïnvloeden de relatie van de club met de fans, de lokale overheden en de gemeenschap", meldt Valencia in een statement.

"We benadrukken dat de inhoud van de gesprekken de persoonlijke mening van Murthy is en niet het standpunt van de club. Een verandering in de leiding is nodig om het vertrouwen van de fans te herwinnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl