Reuters
NOS Sport

Sterke Pérez wint zenuwslopende race in Monaco, ook Verstappen doet goede zaken

Sergio Pérez heeft de Grand Prix van Monaco op zijn naam gebracht. De Mexicaan van Red Bull was in de aanvankelijk natte en incidentrijke race het meest doortastend en mocht de derde zege uit zijn Formule 1-loopbaan bijschrijven.

Ferrari-coureur Carlos Sainz eindigde als tweede voor nummer drie Max Verstappen, die de leiding in de WK-stand in handen hield. De Limburger liep zelfs drie punten uit op nummer vier Charles Leclerc en heeft nu in het klassement negen punten voorsprong op zijn rivaal.

De van poleposition vertrokken Monegask beleefde een teleurstellende thuisrace.

NOS

De wedstrijd werd vanwege de hevige regenval ruim een uur later aangevangen. Leclerc opende vervolgens na twee ronden achter de safety car het bal en controleerde de race op het steeds droger wordende circuit.

De vraag was wie op intermediates (regenband) of slicks (droogweerband) durfde om te leggen en zo ja, wanneer? Pérez dook van de topvier in ronde 17 als eerste naar binnen voor intermediates.

Reuters
De kletsnatte start van de Grand Prix van Monaco

Leclerc en Verstappen volgden twee ronden later en kwamen niet alleen achter Sainz, maar ook achter Pérez terug op de baan. Red Bull leek, vooral doordat een dubbele pitstop bij Ferrari voor Leclerc slecht uitpakte, winnaar van de bandentombola.

"Stay out!", kreeg de Monegask nog vlak voor zijn pitstop over de boordradio te horen, aangezien Ferrari nog volop bezig was met de pitstop van Leclercs teamgenoot Sainz.

Zware crash Schumacher

Een zware crash van Mick Schumacher, die door een nat gedeelte op het circuit de grip verloor, legde de race vervolgens voor een half uur stil. De Haas-bolide van de Duitser bleek in twee stukken gebroken.

Bij de hervatting van de race hield Pérez zijn zenuwen in bedwang, ondanks dat Sainz in de nek van de ervaren Mexicaan hijgde.

Extreem

De spanning liep in de slotfase zo hoog op dat de twee Red Bulls en de twee Ferrari's in een treintje achter elkaar reden, waarbij de onderlinge afstanden soms extreem klein waren. Maar Pérez, Sainz, Verstappen en Leclerc maakten verder geen fout, waardoor Red Bull Racing uiteindelijk de grote winnaar van de dag is.

Adviseur Verstappen na Formule 1-race Monaco: 'Strategie was perfect'

Na afloop werd duidelijk dat Ferrari bij de wedstrijdleiding een protest had ingediend tegen Pérez en Verstappen. De renstal vond dat de coureurs bij het uitrijden na een pitstop met hun band over de lijn waren gegaan.

Autosportfederatie FIA wees even later het protest van Ferrari met betrekking tot zowel Pérez als Verstappen van de hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl