Familieleden van inzittenden wachten op nieuws op het vliegveld van Pokhara
NOS Nieuws

Reddingswerkers zoeken morgen verder naar neergestort vliegtuig Nepal

Nepalese reddingswerkers zoeken morgen verder naar het vliegtuig dat vanochtend neerstortte in Nepal. Het leger, dat helpt met zoeken, meldt dat de duisternis en het slechte weer de hulpverleners dwingen het zoeken tijdelijk te staken. "Morgen wordt verder gezocht vanuit de lucht en op de grond", twittert een woordvoerder van het leger.

Het Twin Ottervliegtuig steeg vanochtend met 22 mensen aan boord op in Pokhara en was onderweg naar Jomsom. Het gaat om een vlucht van een kwartier waar vooral toeristen en pelgrims gebruik van maken. In Jomsom staat een bekende Vishnu-tempel.

Brand

Vlak na het opstijgen ging het contact met het toestel verloren. Ooggetuigen zeggen tegen de Nepalese televisie dat ze een brandend vliegtuig zagen aan de voet van de berg Manapathi. Reddingswerkers proberen het gebied te bereiken maar dat gaat moeizaam. Het gebied is onherbergzaam en het weer is slecht.

De autoriteiten zijn niet zeker van de locatie van het vliegtuig. "De brand kan zijn veroorzaakt door dorpsbewoners of door herders, het kan van alles zijn", zegt een woordvoerder van Tara Air, de maatschappij van het neergestorte vliegtuig.

Aan boord waren zestien Nepalezen, twee Duitsers en vier mensen uit India. De oorzaak van de crash is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl