NOS NieuwsAangepast

Verhagen: geen extra heffing op apps

Telecombedrijven mogen het gebruik van internetapplicaties (apps) waarmee klanten gratis kunnen bellen of chatten niet extra in rekening brengen. Dat vindt minister Verhagen van Economische Zaken. De bedrijven mogen de diensten ook niet blokkeren, zegt hij.

Verhagen wil dit opnemen in de Telecomwet, maar zoekt nog uit of dat in overeenstemming is met Europese regels. Eerder toonde hij begrip voor het plan van een aantal telecombedrijven om geld te vragen voor het gebruik van de applicaties, maar de Tweede Kamer was het daarmee oneens.

'Te ver'

Verhagen zegt dat hij het voor telecombedrijven niet onmogelijk wil maken om geld te vragen voor diensten waarmee via internet gebeld kan worden. "Maar als het zover gaat dat je een bepaalde applicatie niet mag gebruiken, gaat dat te ver", zegt de minister.

Telecombedrijven mogen van de Kamer wel meer vragen als mobiele bellers met een hogere snelheid willen internetten.

Extra heffing

Onder meer KPN had aangekondigd een heffing te willen invoeren voor het gebruik van diensten waarmee via internet gebeld of gesms't kan worden, zoals Skype of WhatsApp. Wie die extra rekening niet zou betalen, zou worden geblokkeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl