De brandweer bij het zoeken naar verborgen brandhaarden, vanochtend Regio 15

De grote brand in een aantal bedrijfspanden die vannacht uitbrak in Rijswijk is onder controle. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer bij Omroep West.

"Het is niet zoals vannacht toen de vlammen metershoog waren en er flinke rook was, maar we willen voorkomen dat de vuurhaarden weer oplaaien", aldus de woordvoerder. Er wordt een grijpkraan ingezet om bij de moeilijk bereikbare brandhaarden te komen.

De brand in de bedrijfspanden ontstond rond 00.30 uur vannacht. Vrijwel meteen was sprake van veel rookontwikkeling die tot in de wijde omgeving was te zien. Ook waren er explosies, waarschijnlijk van gasflessen in de panden. Op een gegeven moment werden brandweerkorpsen uit De Lier, Delft, Wateringen, Honselersdijk, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Maasland, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg ingezet.

Hotel ontruimd

Een naastgelegen hotel werd is vannacht ontruimd, meldt de veiligheidsregio Haaglanden. De tientallen gasten werden ondergebracht in een ander hotel. Nu de brand onder controle is, kunnen zij weer terug naar hun eigen kamer.

In de brandende panden aan de Van Gijnstraat zitten onder meer autobedrijven en garages. "Het is een treurig gezicht. De olie van de auto's loopt zo de straat op", vertelt Paul Bourguignon, een van de vele mensen die vanochtend een kijkje komt nemen.

Vrienden van Bourguignon zijn eigenaar van een van de garages die in brand stond. "Ze zaten er pas twee maanden. Ze hadden net hun draai gevonden. Voordat je alles weer opgebouwd hebt, ben je een jaar verder", zegt hij.

Er is nog geen duidelijkheid over de precieze schade, maar de verwachting is dat die groot is. Een aantal panden brandde vrijwel geheel uit. Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

STER reclame