In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Grote brand verwoest bedrijfspand in woonwijk Geleen

Een zeer grote brand heeft een bedrijfspand in Geleen verwoest. De brand brak uit rond 16.45 uur. Het pand bevindt zich in de woonwijk Lindenheuvel. Aanvankelijk meldde de brandweer dat het ging om een garagebedrijf. Dat zat vroeger in het pand, maar nu is er een bedrijf gehuisvest dat kunststof matten maakt, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen 1Limburg.

Rond 20.15 werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is aan het afschalen en er wordt begonnen met de sloop van het pand. Dat kan volgens de veiligheidsregio de komende uren nog wel stank veroorzaken.

Vanwege rookoverlast werd vanmiddag in de omgeving een NL-Alert gestuurd met het advies om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. De waarschuwing is inmiddels ingetrokken. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat de rook geen gevaarlijke stoffen bevatte.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens de veiligheidsregio hebben omliggende gebouwen, waaronder een basisschool, door de brand schade opgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl