NOS Voetbal

Excelsior maakt zich op voor finale tegen ADO: 'Zal ontzettend aan elkaar gewaagd zijn'

Excelsior strijdt met ADO om plek in eredivisie: 'Heel erg aan elkaar gewaagd'

Excelsior zorgde voor een flinke stunt door in de halve finales van de nacompetitie Heracles uit te schakelen. Om de eredivisie te bereiken moet ADO Den Haag over twee duels verslagen moeten worden. Marinus Dijkhuizen, trainer van de Kralingers, weet dat dat geen gemakkelijke opgave wordt.

De uitschakeling van Heracles was een verrassing, maar na de 0-3 zege van Excelsior in eigen huis was degradatie eigenlijk al onafwendbaar. "Toch is het op zichzelf bijzonder dat wij een eredivisieploeg uitschakelen", vindt Dijkhuizen.

'Qua timing dodelijk'

De trainer zag dat de klap die op Woudestein uit was gedeeld, ook zaterdag nog doorwerkte. "Je merkt dat ze niet vol vertrouwen waren. Toch kwamen wij in de eerste helft in de handelingssnelheid tekort. Daarna zijn we gelukkig blijven voetballen en was de 1-1 ook qua timing dodelijk."

Mats Wieffer en Thijs Dallinga vieren de overwinning

Na de gelijkmaker vlak na rust van topschutter Thijs Dallinga liep Excelsior nog uit naar 1-3, waardoor Heracles over twee duels met een doelsaldo van 6-1 werd verslagen.

Volgende week dinsdag en zondag treft de ploeg ADO, dat in de Keuken Kampioen Divisie ondanks zes punten aftrek (vanwege financiële problemen) boven Excelsior eindigde. In de reguliere competitie won Excelsior in Den Haag en ADO in Rotterdam.

Dijkhuizen voorziet dan ook een spannend tweeluik. "Fysiek zijn ze sterk en ze hebben individuele kwaliteit, met ook een paar ervaren spelers in de selectie. En het is daar volle bak met hun thuispubliek. Het zal aan elkaar gewaagd zijn."

Het heenduel bij Excelsior wordt dinsdagavond om 20.00 uur afgewerkt. De return in Den Haag staat zondag om 18.00 uur op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl