Prorail
NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer deels hersteld, maar minder treinen dan gebruikelijk

Het treinverkeer rond Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Hilversum en Amersfoort is door het noodweer van vanmiddag ernstig ontregeld geweest. Door blikseminslag en bomen op het spoor vielen er op meerdere trajecten treinen uit.

De dienstregeling is inmiddels gedeeltelijk hersteld, maar rijden nog altijd minder treinen dan gebruikelijk, meldt spoorbeheerder ProRail. De NS adviseert reizigers de reisplanner-app in de gaten te houden. "Door het aantal verstoringen kan het zijn dat treinen op het laatste moment toch niet kunnen rijden", waarschuwt NS. Hoewel de situatie is verbeterd, moeten reizigers rekening blijven houden met hinder.

Opruimen van bomen

Medewerkers van ProRail zijn in het hele land bezig met het opruimen van de bomen en het verhelpen van de problemen. Op sommige plekken zijn de beschadigingen niet direct te repareren, maar gebeurt dat vannacht, zodat er vanavond toch nog enkele treinen kunnen rijden.

Tussen Meppel en Zwolle reden vanavond tijdelijk geen treinen. Tussen Baarn en Hilversum veroorzaakte blikseminslag bovendien een stroomstoring, waardoor ook geen treinverkeer meer mogelijk was. Daarnaast bleven de spoorbomen dicht. Rond 19.30 uur was de stroomstoring verholpen en kwam het treinverkeer langzaam weer op gang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl