De Groningse aardbevingsvlag bij een woning
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Groningse stichting die strijdt tegen waardevermindering door bevingen wil stoppen

De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) is van plan te stoppen met de juridische procedure tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Dat staat in een uitnodiging die alle leden hebben gekregen voor de jaarvergadering van de stichting.

Het bestuur wil inhoudelijk niet op de vergadering vooruitlopen. "We zijn inderdaad op weg naar de uitgang, maar dat heeft wat voeten in de aarde", zegt bestuurslid Francis van der Kamp van de WAG bij RTV Noord. "Wij willen dat eerst rustig met onze leden bespreken."

In de brief aan de leden schrijft de WAG de leden te gaan begeleiden bij een aanvraag bij het IMG, het Instituut Mijnbouwschade Groningen, een onafhankelijk bestuursorgaan.

Onzekerder

Ruim een jaar geleden riep het WAG-bestuur de leden al op goed na te denken of ze willen doorgaan met de collectieve zaak tegen de NAM, nadat ze hadden beseft dat een gang naar de rechtbank onzekerder is dan een aanvraag bij het IMG.

Na een uitspraak van de rechter mag er namelijk niet alsnog geld voor waardedaling van een woning worden geclaimd bij het IMG.

Veel WAG-leden hebben daarnaar gehandeld. De stichting heeft op dit moment nog ongeveer 1350 leden. Aan de massaclaim deden tot twee jaar terug nog zo'n 4750 mensen mee.

Advertentie via Ster.nl