NOS Voetbal

Opwinding om keuze Van Gaal: 'Hij geeft Wijnaldum stoot onder de gordel'

Met de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende vier Nations League-wedstrijden baarde bondscoach Louis van Gaal opzien. Zo ontbrak reserve-aanvoerder en 86-voudig international Georginio Wijnaldum vanwege een gebrek aan speeltijd bij Paris Saint-Germain.

"Onbegrijpelijk", stelt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. "Dit zijn we niet gewend van Van Gaal. Wijnaldum heeft een vervelend jaar, maar hij is altijd een geweldige international geweest. Dan nodig je hem uit en laat je hem drie of vier wedstrijden spelen om het seizoen goed af te sluiten."

"Ook met het oog op het WK", gaat Vermeulen verder. "Of je moet heel veel goede middenvelders hebben. Maar ik zie Jordy Clasie op de lijst staan. Clasie op het WK geloof ik niet. Het is een stoot onder de gordel voor de reserve-aanvoerder."

Arno windt zich op: 'Van Gaal geeft Wijnaldum stoot onder de gordel'

Pierre van Hooijdonk ziet een parallel met het ontnemen van de aanvoerdersband van Wesley Sneijder door Van Gaal richting het WK van 2014. De bondscoach verweet Sneijder onprofessioneel gedrag en vond dat de middenvelder zich eerst maar eens moest focussen op fit worden.

"Sneijder moest geprikkeld worden", stelt Vermeulen. "Je kan het niet maken om Wijnaldum niet te selecteren omdat hij een mindere periode heeft."

"Wijnaldum moet geprikkeld worden om te verkassen", zegt Van Hooijdonk. "Hij moet voetballen."

Verder was het toevoegen van Vincent Janssen aan de dertigkoppige voorselectie opvallend. De 27-jarige spits van het Mexicaanse Monterrey speelde tot nu toe zeventien interlands, maar zijn laatste optreden was in oktober 2017. In de Mexicaanse competitie was Janssen dit seizoen in vijftien duels goed voor precies één goal en één assist.

Bruiloft

Daarnaast heeft Janssen op 4 juni zijn bruiloft gepland, een dag na de interland tegen België. "Dit is nog gekker", zegt Vermeulen. "Hij speelt in de Mexicaanse competitie. Dan bel je hem toch eerst en dan hoor je dat hij gaat trouwen en dus niet kan spelen tegen België. Dan zet je hem toch niet in de voorselectie? Waarom zit Brian Brobbey er niet bij?"

Kijk hieronder naar de fragmenten over Fortuna Sittard-held Zian Flemming en Ajax-aanvaller Antony. In de Korte Corner bespreekt Marcel van Roosmalen zijn moment van het jaar en in Eindsignaal beschrijft Frank Heinen oud-international Kick Smit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl