NOS Voetbal

Van Hooijdonk kopt Heerenveen langs Go Ahead en naar de play-offs

Bekijk hier de samenvatting van sc Heerenveen - Go Ahead Eagles

sc Heerenveen heeft zich dankzij een 3-1 zege op Go Ahead Eagles geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De Friezen klimmen van de negende naar de achtste plek dankzij twee rake kopballen van Sydney van Hooijdonk en een treffer van Anthony Musaba.

Bovendien profiteert het van een nederlaag van NEC tegen Fortuna Sittard. NEC stond voor aanvang van de laatste speelronde een plaats boven Heerenveen met een punt meer, maar de promovendus wordt dus voorbij gegaan door Heerenveen, dat het in de halve finales van de play-offs zal opnemen tegen AZ.

Doel Van Hooijdonk is bereikt, Van Wonderen vertrekt na 'enerverende jaren'

Heerenveen had niets te duchten van Go Ahead, dat ook nog in de race was voor deelname aan de play-offs. Amin Sarr stuitte nog op keeper Andries Noppert, maar na een fout van Justin Bakker was het wel raak.

Van Hooijdonk maakt het verschil

Tibor Halilovic pikte de bal op, zette voor, Sarr kopte door en Van Hooijdonk knikte binnen. Op aangeven van Tom Haye scoorde de spits ook na rust met het hoofd.

Een mispeer van de treuzelende Noppert leidde tot de 3-0 van Musaba. Het slotakkoord was voor de afzwaaiende Jacob Mulenga (38).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl