NOS Nieuws

Het was lekker weer, dus gingen we naar Scheveningen

25 graden, een zonnetje en bijna geen wolkje aan de lucht; het was het perfecte recept voor een vrije zondag. En dus was het druk bij en op het strand, en werden de barbecue-ingrediënten alweer ingeslagen.

Voor als je binnen moest zitten of niet van dit weer houdt, een overzicht met beeld van deze zonnige dag.

Het lekkere weer zorgde voor enorme drukte in Scheveningen. De badplaats was 's middags en 's avonds niet meer bereikbaar met de auto.

Alle parkeerplekplekken en garages waren vol.

Zoals te zien in deze video:

Zonnig weer zorgt voor drukte in Scheveningen

Overigens was het alleen bij Scheveningen te druk. En daarnaast ging natuurlijk niet iedereen naar het strand. Ook de barbecues werden gebruikt, de zwembadjes opgezet en de parken goed bezocht.

En deze week? Zoals het er nu naar uitziet, blijft de temperatuur komende week onverminderd hoog, vertelt NOS-weerpresentator Willemijn Hoebert. "Desondanks verandert er wel wat, want vooral aan het begin en aan het eind van de week is er kans op forse regen- of onweersbuien."

Vanwege die onweersbuien heeft het KNMI voor maandagmiddag voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg code geel aangekondigd.

Wel zullen die buien heel lokaal vallen, dus voor de landelijke droogte zet dat niet bepaald zoden aan de dijk. "Woensdag en vooral donderdag lijken de warmste dagen van de week te worden, met in het oosten en zuidoosten 28 of 29 graden op de thermometers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl