De Poolse Iga Swiatek (met Oekraïens strikje op haar pet) balt de vuist in haar kwartfinale tegen Bianca Andreescu.
NOS Sport

Mastersrecord lonkt voor Swiatek: Poolse met 26ste zege naar laatste vier in Rome

Iga Swiatek heeft de halve eindstrijd van het WTA-toernooi van Rome bereikt. De nummer één van de wereld was, in een kopie van haar vorige duel met Viktoria Azarenka, te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada: 7-6 (2), 6-0.

Liefst 80 minuten had Swiatek in de vorige ronde nodig om de eerste set binnen te halen tegen Azarenka. Daarna won de Poolse, inmiddels op stoom, de tweede set binnen 35 minuten.

In de kwartfinales tegen Andreescu deed Swiatek 70 minuten over de eerste set, waarna ze de tweede na weer 35 minuten op haar derde matchpoint te pakken had.

Illuster rijtje

Het was voor de titelhoudster de 26ste overwinning op rij in een WTA-1000-toernooi, het equivalent van de masterstoernooien bij de mannen. Na de Deense Caroline Wozniacki en de Amerikaanse Serena Williams is ze pas de derde speelster die zo lang zonder nederlaag weet te blijven op het podium net onder de grandslams.

Williams bleef in 2013 26 duels op rij ongeslagen. Wozniacki won in 2010 en 2011 zelfs 28 keer op rij. Swiatek won de laatste vier toernooien waaraan ze meedeed - in Stuttgart, Miami, Indian Wells en Doha.

Als Swiatek het toernooi in Rome ook weet te winnen, evenaart ze het record van Wozniacki. Dan moet ze in de halve eindstrijd wel afrekenen met de als derde geplaatste Aryna Sabalenka. De tennisster uit Belarus won in drie sets van de Amerikaanse Amanda Anisimova: 4-6, 6-3, 6-2.

Jabeur tegen Kasatkina

De andere halve eindstrijd gaat tussen de Tunesische Ons Jabeur (9) en de ongeplaatste Russin Daria Kasatkina. Jabeur, vorige week winnares in Madrid, knokte zich na een zwak begin in drie sets langs de Griekse Maria Sakkari (4): 1-6, 7-5, 6-1.

Kasatkina, een goede vriendin van Jabeur, bereikte de halve eindstrijd na opgave van haar Zwitserse opponente Jil Teichmann: 6-4, 3-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl