Bij een aanval met een mes in een trein net over de grens bij Kerkrade zijn vijf mensen, onder wie de aanvaller, gewond geraakt. De man die stak is overmeesterd en aangehouden door een politieagent die vrij was en in de trein zat, meldt de Duitse politie.

Het gebeurde vanochtend rond 07.40 uur, terwijl er zo'n 270 passagiers in de trein zaten. De verdachte is een 31-jarige man die in Irak is geboren, melden de autoriteiten in Noordrijn-Westfalen. Welke nationaliteit de man nu heeft, is niet bekend.

De gewonden zijn buiten levensgevaar. Ze hebben snijwonden in hun gezicht en handen. Een van hen heeft een steekwond. Het is nog niet bekend of er Nederlanders in de trein zaten.

Willekeurige aanval

Volgens minister Reul van de deelstaat Noordrijn-Westfalen is de kans groot dat het om een willekeurige aanval was. De slachtoffers en de dader kennen elkaar niet. "Het was een wrede daad die kon worden gestopt door een daad van enorme moed", zei Reul op een persconferentie.

De verdachte was sinds 2017 bekend bij de autoriteiten als een conservatieve moslim, stelt Reul. De politie onderzoekt of de man een religieus motief had.

STER reclame