RKC uit degradatiezorgen na overwinning op Heracles, dat nog niet uit problemen is

Bekijk hier de samenvatting van RKC Waalwijk - Heracles Almelo

RKC Waalwijk heeft woensdagavond thuis met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo, en is nu officieel zeker van lijfsbehoud. Heracles moet nog alle zeilen bijzetten in de laatste speelronde. Ze hebben nu twee punten meer dan nummer zestien Sparta, een plek die verplicht tot het spelen van play-offs om lijfsbehoud.

Oppermachtig RKC

RKC was vanaf het begin oppermachtig. In de 20ste minuut profiteerde Finn Stokkers van een te korte terugspeelbal van Heracles-middenvelder Luca de la Torre. Stokkers legde de bal af op Michiel Kramer, die de bal in een leeg doel schoof.

Michiel Kramer viert de 1-0 tegen Heracles

In de 59ste minuut schrok het publiek wakker van een prachtige goal van Richard van der Venne. Michiel Kramer kopte een doeltrap van RKC-keeper Etienne Vaessen door, waarna Van der Venne de bal in één keer over RKC-keeper Koen Bucker wipte.

Heracles speelt in de laatste wedstrijd thuis tegen Sparta, een degradatiekraker waar bij een nederlaag van Heracles Sparta en Fortuna Sittard nog over de Almeloërs heen kunnen wippen.