Byron Castillo (geel) tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië

Mogelijk andere tegenstander Nederlands elftal op WK: FIFA onderzoekt Ecuador

Het Nederlands elftal is tijdens de loting voor het WK in Qatar gekoppeld aan het thuisland, Senegal en Ecuador, maar mogelijk wordt laatstgenoemde vervangen door de FIFA. De wereldvoetbalbond is een onderzoek gestart naar aanleiding van een klacht van de Chileense voetbalbond. Zij eisen onder meer uitsluiting van het WK.

De klacht gaat over de Ecuadoraanse rechtsback Byron Castillo. Volgens de Chileense bond is Castillo niet geboren in de Ecuadoraanse plaats Playas, maar in de Colombiaanse havenstad Tumaco, dicht bij de grens van Ecuador. Ook zou de speler van het Ecuadoraanse Barcelona SC drie jaar ouder zijn dan vermeld.

Chili als mogelijke vervanger

Castillo deed mee in acht WK-kwalificatiewedstrijden, waardoor zijn meedoen van invloed heeft kunnen zijn op de succesvolle kwalificatie van Ecuador. Chili eindigde zevende in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule en heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar.

De eis van de Chileense voetbalbond is dat de uitslagen in alle acht wedstrijden waarin Castillo meedeed komen te vervallen en dat Ecuador uitgesloten wordt van het WK. Ook zou Chili de plek van Ecuador willen innemen op het WK, waardoor zij bij Qatar, Senegal en Nederland in de poule zouden komen. Wanneer een mogelijke uitspraak wordt verwacht, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl