Dylan van Baarle komt als winnaar over de streep in Parijs-Roubaix. AFP

Dylan van Baarle rijdt volgend seizoen voor het Nederlandse Jumbo-Visma. De winnaar van Parijs-Roubaix is bezig aan het laatste jaar van zijn contract met Ineos en stond in de belangstelling van meerdere grote ploegen.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws zijn de onderhandelingen met de Nederlandse formatie afgerond.

Aan de vooravond van zijn indrukwekkende triomf in Parijs-Roubaix ging Van Baarle in op de belangstelling van Jumbo-Visma. "Een heel mooie ploeg, maar ben ook nog in onderhandeling met mijn huidige ploeg", zei hij toen.

Bekijk hieronder hoe Dylan van Baarle zegevierde in Parijs-Roubaix.

Opvallend genoeg reed de bijna 30-jarige Zoetermeerder, tegenwoordig woonachtig in Monte Carlo, nooit eerder bij een Nederlandse profploeg. Wel doorliep hij de jeugdopleiding van Rabobank, waar hij als een van de talenten te boek stond.

Zijn eerste profcontract tekende Van Baarle echter in 2014 bij de Amerikaanse ploeg Garmin-Sharp van ploegleider Jonathan Vaughters. In Amerikaanse dienst reed Van Baarle de Tour de France en werd hij zesde (2016) en vierde (2017) in de Ronde van Vlaanderen.

In 2018 stapte hij over naar Team Sky, bleef een hoofdrol vervullen in de voorjaarsklassiekers en werd bovendien een gewaardeerde schakel van de ploeg bij de Tourzeges van Geraint Thomas (2018) en Egan Bernal (2019).

Doorbraak

Vorig seizoen won Van Baarle in Dwars door Vlaanderen na een lange solo zijn eerste voorjaarsklassieker. Bovendien werd hij in het najaar tweede bij de WK in Leuven.

De zilveren WK-medaille beschouwde Van Baarle zelf als doorbraak en dat resulteerde de afgelopen weken in onder meer de tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en twee weken later de winst in Parijs-Roubaix.

Grote ronden

Voor Jumbo-Visma is Van Baarle een welkome aanvulling van de toch al indrukwekkende voorjaarskern met onder meer Wout van Aert, Christophe Laporte en Tiesj Benoot. Bovendien kan hij net als bij Ineos een rol spelen in de grote ronden.

Voor een formele bevestiging van de overstap is het wachten op 1 augustus. Volgens de reglementen van de internationale wielerbond UCI mogen ploegen voor die datum geen renners aantrekken. In de praktijk wordt er natuurlijk het hele jaar door gesproken over mogelijke transfers.

STER reclame