EPA
NOS Sport

Titelverdediger Chadwick wint in W Series ook tweede race in Miami

Jamie Chadwick heeft in Miami ook de tweede race van het seizoen in de W Series op haar naam geschreven. De Britse titelverdediger van Jenner Racing bleef in de hitte in Florida de Spaanse Nerea Marti en de Britse Alice Powell voor. De Nederlandse Beitske Visser werd zevende.

De raceklasse voor vrouwen opende zaterdag al in Miami, waar dit weekend ook de Formule 1 op het programma staat. De eerste race op het Miami International Autodrome werd ontsierd door incidenten en een gebrekkige organisatie. Daarvan was nu geen sprake. Chadwick reed solide naar de winst.

"Ik ben heel blij", zei de winnares na afloop. "Gisteren verdiende ik het eigenlijk niet. Ik wilde nu geen fouten maken, bleef kalm en kreeg in de laatste rondes gelukkig meer lucht."

De Spaanse Marti startte zaterdag van poleposition, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats. Zondag begon de Spaanse achter Chadwick als tweede en die plek hield ze vast. Alice Powell, de nummer twee van het klassement van vorig jaar, nam met een podiumplek revanche voor haar crash en uitvallen van zaterdag.

De Nederlandse vrouwen van Sirin Racing speelden zondag geen rol van betekenis. Beitske Visser kwam, na haar derde plaats van zaterdag, ditmaal niet in de buurt van het podium - ze werd zevende. Emely de Heus, die zaterdag twaalfde werd, eindigde nu als veertiende.

De volgende race staat op 21 mei in Barcelona op het programma. Een dag later wordt daar de Grand Prix van Spanje in de Formule 1 verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl