NOS SportAangepast

Waterpoloërs De Zaan grijpen nationale beker, unieke triple vrouwen Polar Bears

Fusieclub De Zaan verliest een bekerfinale, maar wint er ook eentje

De waterpoloërs van ZV De Zaan hebben de nationale beker veroverd. De club uit Zaandam, die nog nooit kampioen werd en ook geen enkele keer de beker won, was in de finale in Den Haag veel te sterk voor bekerhouder UZSC: 10-7 (3-2, 3-2, 3-1, 1-2).

In de halve finales hadden De Zaan en UZSC de nummers één en twee van de competitie, AZC en Het Ravijn, uit het toernooi geknikkerd.

In de eindstrijd was De Zaan aanvallend de betere en gaf het achterin weinig weg. Het kon zichzelf alleen verwijten dat de manmeersituaties niet optimaal benut werden.

In het eerste kwart maakte Pascal Jansen alle Zaanse treffers en in het tweede kwart trof de pas 16-jarige Daan Bakker twee keer doel. UZSC wist er te weinig tegenover te stellen.

Geen dubbele bekerwinst De Zaan

Bij de vrouwen voorkwam Polar Bears dat er nóg een beker in Zaandam belandde. In het Hofbad kende de ploeg uit Ede, die z'n derde prijs van het seizoen binnensleepte, nog genade met De Zaan: 9-6 (2-2, 2-0, 1-2, 4-3). Het was de zesde maal dat de formatie de nationale beker veroverde.

Polar Bears viert de bekerwinst

In september speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in het kader van de Super Cup. Ook toen trok Polar Bears aan het langste eind. Vorige maand pakte Polar Bears bovendien de landstitel. Dat gebeurde opnieuw ten koste van de Zaanse club. Het beslissingsduel eindigde toen in 11-2 voor de ploeg van Koen de Weerd.

De triple is een unicum in de roemrijke geschiedenis van de club. Nooit eerder pakte Polar Bears drie hoofdprijzen in één jaargang. Wel werd drie keer de dubbel een prooi voor de vrouwenploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl