Willem II zet eindsprint door en is van laatste plaats af na winst op Heracles

Bekijk de samenvatting van Willem II - Heracles Almelo

Willem II perst er de laatste weken een flinke eindsprint uit in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie. Gesteund door het fanatieke thuispubliek hebben de Tilburgers zich dit keer langs Heracles Almelo geknokt: 2-0.

Door de overwinning en het gelijkspel van PEC Zwolle tegen FC Utrecht (1-1) is Willem II in ieder geval van de laatste plaats af.

De stand in de eredivisie per 7 mei

De Tricolores hebben zich na de pijnlijke 4-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles van een maand geleden goed hersteld. Er werd gewonnen van Vitesse en goed weerwerk geboden op bezoek bij PSV. Tegen Heracles liet de ploeg vanaf de eerste minuut zien zich niet neer te leggen bij degradatie.

Heracles werd volledig overrompeld in de beginfase in het Koning Willem II Stadion. Na een kwartier stond de thuisploeg al voor. Verdediger Wessel Dammers tikte binnen. Kort daarna bracht Jizz Hornkamp het publiek in extase door de 2-0 binnen te koppen.

Het was niet alleen wilskracht dat Willem II aan de vroege voorsprong hielp. De ploeg van trainer Kevin Hofland voetbalde ook gewoon alleraardigst in de eerste helft.

Hofland blij met zege, maar zag dat er nog meer in zat tegen Heracles

Na rust was het beste er wel af. Heracles zette wat aan en kwam soms gevaarlijk dicht bij de goal van keeper Timon Wellenreuther. Toch hield Willem II vrij gemakkelijk stand.

Volgend seizoen

De Almeloërs staan redelijk vast op de dertiende plek van de ranglijst: de échte wil om te winnen leek een beetje verdwenen. Het vizier kan eigenlijk al op volgend seizoen, als de Spaanse trainer Carlos Vicens als opvolger van Frank Wormuth voor de groep zal staan.

In de slotfase kwam de zege voor Willem II niet meer in gevaar. In de blessuretijd kreeg Heracles-verdediger Sven Sonnenberg nog rood na een harde tackle.