De achterlichten branden nog van de auto die in de woonkamer belandde
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Man rijdt onder invloed huis van gezin in Oss binnen

Een 42-jarige automobilist uit Geffen is vanochtend vroeg een huis in Oss binnengereden. Dit gebeurde rond 05.00 uur. De auto belandde in de woonkamer. De bewoners bleven ongedeerd.

"De automobilist is rechtdoor gereden bij een T-splitsing waar hij links of rechts moest", laat een woordvoerder van de politie weten bij Omroep Brabant. "We hebben hem aangehouden voor rijden onder invloed."

"Ik zat rechtop in bed. Ik dacht dat er een kast was omgevallen", reageert bewoner Tom Appelboom (35). Toen hij vanochtend beneden ging kijken, besefte hij dat hij zijn lenzen niet in had. "Ik dacht: zie ik dat goed? Staat er nou serieus een Mercedes in de woonkamer?"

De kinderen bleven rustig

Appelboom snelde naar boven om zijn kinderen (1,5 en 3 jaar oud) uit bed te halen. "Ze zijn nu net als mijn vrouw lekker bij opa en oma. De kinderen bleven allebei rustig. De oudste zei letterlijk tegen mij: 'Papa, er staat een auto in de woonkamer.'"'

Een getuige zegt dat de automobilist precies tussen een boom en een lantaarnpaal moet zijn door gereden voordat hij door het raam in de woonkamer knalde en binnen tot stilstand kwam. Toen de hulpdiensten aankwamen, stond Appelboom met zijn kinderen op straat. De achterlichten van de auto in de woonkamer brandden nog.

Duizend keer sorry

Appelboom is geschrokken, maar niet boos. Hij kan er achteraf wel om lachen. "Tja, wat moet je anders? Boos worden heeft weinig zin. Niemand doet dit bewust. Hij heeft duizend keer sorry gezegd. Voor hem is het ook vervelend."

De brandweer heeft het huis meteen nagekeken en daarna 'vrijgegeven'. Vanochtend is een houten pui in de voorkant van het huis geplaatst - in afwachting van het verzekeringsgeld en een definitieve oplossing. Het gezin slaapt vannacht 'gewoon' thuis. Er is een hotel aangeboden, maar Appelboom heeft daarvoor bedankt. "Dat is alleen maar meer rompslomp", zegt hij.

Advertentie via Ster.nl