NOS NieuwsAangepast

Vrouw en meisje doodgeschoten op zorgboerderij Alblasserdam

Op een zorgboerderij in Alblasserdam zijn bij een schietpartij twee doden gevallen. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht.

Een jongen van 12 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en een vrouw van 20 uit Alblasserdam zijn zwaargewond geraakt, meldt de politie Rotterdam. Er is ook een lichtgewonde.

Vlak na de schietpartij is een man aangehouden in een park in Alblasserdam en is het vuurwapen in beslag genomen. Het is een 38-jarige man uit Oud-Alblas, een dorp niet ver van Alblasserdam. De man zit vast en wordt verhoord. De politie doet onderzoek in het huis van de verdachte.

De huiszoeking vanmiddag:

Een huiszoeking in Oud-Alblas bij het huis van de verdachte

Over het motief van de verdachte is nog niets bekend. De politie gaat ervan uit dat hij alleen handelde. Toen de man de zorgboerderij binnenkwam en het vuur opende, waren er veel mensen aanwezig.

De man heeft geen strafblad, maar staat wel bekend als een persoon die vaker overlast heeft veroorzaakt. Eerder verbleef de man zelf op de zorgboerderij. Het AD meldt op basis van bronnen dat het gaat om John S. uit Oud-Alblas.

De politie over de schietpartij:

Eerste beelden schietpartij Alblasserdam

De gemeente Alblasserdam spreekt van een zwarte dag. Burgemeester Paans zegt mee te leven met de nabestaanden en getroffenen. "Veel mensen die aanwezig waren in de zorgboerderij, zijn getuige geweest van de schietpartij", zei de burgemeester in een persconferentie.

Zorgboerderij

De man loste even voor 11.00 uur de schoten op het terrein van de zorgboerderij aan de Molensingel, aan de rand van de gemeente. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse, waaronder twee traumahelikopters.

Op de boerderij werken vooral kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking of een psychische aandoening, staat op de website van de zorgboerderij. Ook biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die de draad in hun leven weer op moeten pakken, bijvoorbeeld als onderdeel van een reïntegratietraject.

Slachtofferhulp is ingeschakeld en kijkt of specialistische hulpverlening nodig is voor de kwetsbare groep die op de zorgboerderij werkt.

De politie doet onderzoek op de zorgboerderij:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl