Op bijna dertig meter hoogte over het centrum van Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Loopbrug op 29,5 meter hoogte boven het centrum van Rotterdam

In Rotterdam kun je eind deze maand een drie kwartier lange wandeling maken op bijna dertig meter hoogte. De Rooftop Walk voert over de daken van een aantal hoge gebouwen in het centrum van de stad.

Tussen het dak van het World Trade Center en dat van de de Bijenkorf komt een zestig meter lange loopbrug die onder andere uitzicht biedt op de Coolsingel. De Rooftop Walk wordt uitgerold van 26 mei tot en met 24 juni, meldt Rijnmond.

De wandeling begint met het beklimmen van een trap op het Beursplein waarna de wandelaar het dak bereikt van het WTC, op 29,5 meter hoogte. Via de luchtbrug over de Coolsingel kom je op het dak van de Bijenkorf terecht. Daar kun je via het dak van de parkeergarage weer naar beneden wandelen, naar de Aert van Nesstraat.

Uitzicht vanaf de loopbrug

Het idee voor de Rooftop Walk komt van Rotterdamse Dakendagen. Dat is een non-profitorganisatie van cultuurmakers en stedenbouwkundigen die wil laten zien dat daken "ruimte bieden voor kunst en cultuur, duurzaamheid, sport, (bio)diversiteit, recreatie en nog veel meer."

In het project werkten de Rotterdamse Dakendagen samen met architectenbureau MVRDV. Beide organisaties wijzen erop dat daken op zich vaak eilandjes zijn. "Verbind ze en je ontdekt een hele nieuwe wereld: het daklandschap (roofscape)."

MVRDV was eerder verantwoordelijk voor De Trap, een steigerconstructie van 180 treden waarmee je vlak bij Rotterdam Centraal omhoog kon 'klimmen' naar het dak van het Groothandelsgebouw. Ook dat was een tijdelijke constructie. In 2016 trok De Trap meer dan 350.000 bezoekers.

De route van de Rotterdam Rooftop Walk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl