NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer Utrecht-Den Bosch enige tijd ontregeld door koperdiefstal

Vanwege koperdiefstal was er tot ongeveer 10.45 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en Den Bosch. Hierdoor werd ook het intercityverkeer tussen Utrecht en Den Bosch in beide richtingen gehinderd. Tussen Schiphol, Amsterdam en Utrecht reden minder intercity's.

De koperdiefstal bij het spoor in Hedel werd rond 04.00 uur gemeld. Omdat de diefstal plaatsvond op een dubbel spoor, konden tot 09.00 uur nog wel een beperkt aantal treinen rijden. Daarna werd ervoor gekozen om al het treinverkeer stil te leggen op dat traject, zodat het spoor hersteld kan worden.

Ruw verstoord

Tussen Geldermalsen en Den Bosch werden stopbussen ingezet voor reizigers die op de stations daartussen moesten zijn. Zij moesten rekening houden met ongeveer een kwartier extra reistijd. Intercityreizigers van en naar Utrecht werd aangeraden om te reizen via Nijmegen.

Tot een aantal jaar geleden kwam koperdiefstal op het spoor zeer regelmatig voor. Daarom startte ProRail een grote campagne en werden onder meer extra camera's en buiten­gewoon opsporings­ambtenaren (BOA's) ingezet. Hierdoor daalde het aantal diefstallen.

De diefstal van vandaag is de eerste van dit jaar. ProRail gaat aangifte doen. "Mensen willen van deze mooie vrije dag genieten en dat wordt dan zo ruw verstoord. Ik roep iedereen op om van spullen langs het spoor af te blijven", aldus een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl