Dave Chappelle
NOS Nieuws

Comedian Dave Chappelle aangevallen op podium, aanvaller zwaargewond

De Amerikaanse comedian Dave Chappelle is gisteravond aangevallen tijdens een optreden in Hollywood. Op beelden is te zien dat de aanvaller op Chappelle afrent en hem probeert te tackelen. De beelden zijn gemaakt door mensen die op dat moment in het publiek zaten, en zijn daarna op sociale media gedeeld.

Er zou vervolgens een worsteling zijn ontstaan tussen Chappelle en de aanvaller, schrijft The New York Times op basis van een ooggetuige uit het publiek. "Ze worstelden en iedereen raakte erbij betrokken", zo tekent de Amerikaanse krant op. "Iedereen was in shock en geloofde niet wat er gebeurde."

Andere beelden laten zien dat een groep beveiligers de aanvaller toetakelt. Zeker tien personen staan om de man heen, sommige slaan op hem in.

Hij was er daarna zo slecht aan toe dat hij op een brancard naar een ambulance is weggevoerd, zo is te zien op beelden van de avond.

Bekijk hieronder hoe de aanvaller in een ambulance wordt gereden:

Aanvaller Dave Chapelle zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis

De 23-jarige aanvaller had een mes bij zich, aldus de politie in Los Angeles. Hij is ter plekke gearresteerd op verdenking van een aanval met een dodelijk wapen en naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels is de 23-jarige man behandeld en zit hij in de cel. Dave Chappelle is ongedeerd gebleven. Na de aanval ging hij nog het podium op en maakte hij wat grappen, zegt een Britse journalist die in het publiek zat in een video op TikTok.

Een woordvoerder heeft namens Chappelle op het incident gereageerd, en zegt tegen Amerikaanse media dat de comedian zijn show er niet door wil laten overschaduwen. "Ook al was het incident verontrustend en onfortuinlijk, Chappelle ging door met de show."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl