Deelnemers aan de protestmars lopen door Amsterdam NOS

In Amsterdam is vanmiddag gedemonstreerd tegen het kabinet-Rutte. Aan de protestmars deden naar schatting zeker duizend mensen mee. Voor zover bekend verliep de demonstratie zonder grote incidenten.

Mede-initiatiefnemer voor de actie was Michel Reijinga, die de afgelopen twee jaar regelmatig demonstraties organiseerde tegen het Nederlandse coronabeleid. Ditmaal lag de focus op "elf jaar wanbeleid door kabinet-Rutte", zei Reijinga voor de camera van de NOS.

'Totale controle'

Deelnemers uitten ook kritiek op Europa en richtten zich speciaal tegen Europese plannen voor een digitale identiteitskaart. "Ik denk dat er op het gebied van wetgeving op Europees niveau een hoop gebeurt wat onze vrijheden zal beperken", zei een deelnemer. Ze had een spandoek bij zich met daarop de tekst 'Stop totale controle'.

De demonstranten hadden zich vandaag verzameld om verschillende redenen:

Dit is waarom zij protesteren tegen kabinet-Rutte: 'Lockdown gaat terugkomen'

De tocht begon en eindigde op de Dam. Volgens de aanwezige NOS-verslaggever was de sfeer tijdens de bijeenkomst gemoedelijk. De demonstratie was vooraf aangemeld.

Twee weken geleden was er een vergelijkbare demonstratie in Amsterdam. Daarbij waren enkele honderden deelnemers aanwezig.

STER reclame