EPA
NOS Sport

Twee Nederlandse duo's plaatsen zich voor halve finales op EK badminton

Twee Nederlandse duo's maken nog kans op de titel bij de EK badminton in Madrid. Selena Piek en Robin Tabeling hebben zich bij de laatste vier geschaard in het gemengd dubbel en Ruben Jille en Ties van der Lecq plaatsten zich voor de halve finales in het mannendubbel.

Met het bereiken van de halve finales zijn beide Nederlandse koppels al zeker van een medaille. Daarmee worden de prestaties van de vorige EK overtroffen. Toen werd er in Kiev een bronzen medaille veroverd, door Piek en Chreyl Seinen in het vrouwendubbel.

Piek en Tabeling plaatsen zich voor halve finale finale EK

Vandaag boekten Piek en Tabeling in het gemengd dubbel en knappe zege. Het als vijfde geplaatste duo was in drie sets te sterk voor het Deense koppel Christina Bøje/Mathias Christiansen, dat als derde geplaatst is. Het werd 18-21, 21-17, 21-14.

Piek heeft al meerdere Europese medailles

De vreugde was groot na het winnende punt. Piek en Tabeling gingen door de knieën en vielen elkaar in de armen. De 30-jarige Piek wist in 2016 in het gemengd dubbel al eens een bronzen EK-medaille te veroveren aan de zijde van Jacco Arends. In het vrouwendubbel heeft ze al vier Europese medailles. Bovendien won ze op de Europese Spelen van 2019 goud samen met Seinen.

Tabeling (28) wist in het gemengd dubbel nog nooit een EK-medaille te veroveren; in het mannendubbel pakte hij drie jaar geleden al eens brons.

In het mannendubbel waren Ruben Jille en Ties van der Lecq duidelijk een maatje te groot voor Torjus Flaatten en Vergard Rikheim uit Noorwegen. Het werd 21-13, 21-13 voor de Nederlanders.

Jille's zus Debora Jille kon samen met Cheryl Seinen niet voor een stunt zorgen in het vrouwendubbel. De Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva, als eerste geplaatst in Madrid, waren met 21-16, 21-13 veel te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl