Bij de brand in Erichem zijn al verschillende bedrijfshallen in de as gelegd
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in landbouwbedrijf Erichem

Een grote brand heeft vanmiddag veel schade aangericht in een landbouwbedrijf in Erichem, niet ver van Tiel.

Omdat er een vrij krachtige oostelijke wind staat, is het vuur overgeslagen naar vier woonhuizen met een rieten dak in de buurt. Twee brandweermensen en twee omstanders hebben rook ingeademd. Zij zijn op het terrein behandeld door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de hulp ingeroepen van korpsen in de wijde omgeving.

Ook bewoners van een aantal woningen in de buurt helpen bij de bestrijding van het vuur. "Ze houden hun woningen nat", zegt brandweerwoordvoerder Huib van de Vrie bij Omroep Gelderland. "Veel woningen in de omgeving hebben een rieten dak. Daarom is er een speciale rietbestrijdingsploeg van de brandweer aanwezig om brandend riet van daken te halen."

Bekijk hier beelden van de brand:

Grote brand in landbouwbedrijf Erichem

De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in een stapel fruitkisten.. Een grote schuur met biologische pompoenen en drie andere bedrijfsgebouwen zijn verwoest.

De brandweer haalt water uit vijvers op een camping op een paar honderd meter afstand om te blussen. De politie heeft de wijde omgeving verder hermetisch afgesloten.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid raadt aan om uit de rook te blijven, maar heeft geen NL-Alert verstuurd.

Advertentie via Ster.nl