Sabrina van der Sloot in actie voor Nederland
NOS Sport

Waterpolosters dwingen tegen sterk Italië finaleplek World League af

De Nederlandse waterpolosters hebben zich geplaatst voor de finale van het Europese finaletoernooi van de World League. Oranje won in de halve finales met 9-7 van Italië en is nu zeker van deelname aan de internationale finale.

De waterpolosters troffen Italië voor de 22ste keer in tien jaar en boekte hun tiende overwinning. De Italiaansen plaatsten zich vorig jaar niet voor de Spelen in Tokio, waar Oranje zesde werd. In Rio veroverde Italië nog het zilver.

Oranje stond tot de derde periode nooit op voorsprong. Vivian Sevenich maakte daarin gelijk (4-4) en daarna was de ploeg van coach Evangelos Doudesis los. Met drie goals was Sabrina van der Sloot de topscorer van Oranje.

Door de winst is de Nederlandse ploeg zeker van deelname aan het grote finaletoernooi in juli. Het wordt een drukke zomer voor de waterpolosters; van 18 juni tot en met 3 juli staat de ploeg op het WK in Boedapest.

Daarnaast hebben de vrouwen zich ook gekwalificeerd voor het EK, dat dit jaar van 27 augustus tot en met 10 september plaatsvindt in het Kroatische Split.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl