Drukte op Schiphol tijdens de herfstvakantie, oktober 2021
NOS Nieuws

Ouderwets druk op Schiphol door vakantiepiek komende weken

Luchthaven Schiphol verwacht ouderwetse vakantiedrukte de komende weken. Van 23 april tot 8 mei reizen er gemiddeld 174.000 mensen per dag via Schiphol.

Dat is nog altijd zo'n 17 procent lager dan in 2019, het laatste jaar voor corona, maar Schiphol waarschuwt dat op piekmomenten de drukte niet zal onderdoen voor dat jaar. "Door de toenemende aantallen reizigers en de tekorten aan personeel moeten reizigers zich instellen op langere wachttijden dan normaal", aldus de luchthaven.

Voor veel reizigers is het voor het eerst sinds lange tijd dat ze weer op vliegvakantie gaan:

Ouderwets druk op Schiphol: 'De laatste vakantie is wel een hele tijd geleden'

Op de app en site van Schiphol komt informatie over actuele en te verwachten drukte. Schiphol adviseert in het algemeen twee uur van tevoren aanwezig te zijn voor Europese vluchten en drie uur voor intercontinentale vluchten.

De luchthaven verwacht met name 's ochtends tussen 07.00 en 10.00 uur veel vertrekkende reizigers en een piek rond 14.00 uur. "Hou rekening met langere wachttijden en rijvorming als je op deze tijdstippen reist", zegt Schiphol. "Door de krapte op de arbeidsmarkt is er helaas ook op de Nederlandse luchthavens een tekort aan personeel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl