De enthousiaste journaliste in haar ochtendprogramma Today with Hoda & Jenna
NOS Nieuws

Amerikaanse verbazing over Den Haag: 'Mensen praten hier met elkaar, en eten ijsjes!'

Nee, gelukkig denken niet alle Amerikanen dat Kopenhagen in Nederland ligt of dat wij hier allemaal de hele dag op klompen lopen. Maar zo nu en dan duikt er een mooi voorbeeld op van oprechte Amerikaanse verbazing over onze steden en manier van leven.

De Amerikaanse journaliste Hoda Kotb van de grote omroep NBC was deze week voor haar werk op de Invictus Games die in Den Haag worden gehouden. Ze interviewde daar onder anderen prins Harry, maar eenmaal terug in de studio in Amerika ging het gesprek in haar ochtendshow ook over die amazing city Den Haag en haar beautiful inwoners.

Ze praten met elkaar!

Kotb zegt tegen haar medepresentatrice van NBC Today with Hoda & Jenna eerlijk dat ze dacht dat Den Haag een soort rechtbankcomplex was. In de VS wordt hoofdzakelijk gerefereerd aan The Hague als verwijzing naar het Internationaal Strafhof. Tot grote verrassing van Kotb bleek het een stad te zijn, met "overal" grachten, woonboten en fietsende inwoners.

Maar het bijzonderst, zo zei ze enthousiast, was dat de inwoners niet de hele tijd met hun mobieltje in de weer waren. "Ik liep op de markt en, echt waar, mensen praatten daar gewoon met elkaar. Met elkaar! Of ze aten een ijsje, ongelooflijk!"

Hier zie je de NBC-journaliste haar ervaringen delen in de populaire ochtendshow:

Uiteraard leverde het filmpje in Nederland reacties op sociale media op. Sommigen vinden de Amerikaanse verbazing ronduit irritant.

Anderen vallen juist voor het ongebreidelde enthousiasme:

Twitteraar HansVeee kan de Amerikaanse complimenten ook waarderen en gaat nog een stapje verder met het promoten van zijn stad: hij deelt een video van het uitlaten van zijn honden aan zee. "Dit kan hier ook elke dag", zet hij er droogjes bij.

En bij de gemeente Den Haag was het Amerikaanse enthousiasme ook opgevallen. Economie-wethouder Saskia Bruines vindt het fijn dat "ook deze Amerikanen is opgevallen wat een mooie en fijn stad Den Haag is". En over de opmerkelijke observatie dat niet iedereen de hele dag op een mobieltje zit en mensen gewoon met elkaar praten zegt ze: "Typisch Haags inderdaad! Het is even wennen, maar ik kan het iedereen aanraden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl