NOS NieuwsAangepast

Doden bij brand in Russisch Defensie-gebouw waar raketten worden ontwikkeld

Door een grote brand in een gebouw van het Russische ministerie van Defensie zijn zeker zeven mensen omgekomen, meldt het Russische staatspersbureau Tass. Ook raakten meer dan 25 mensen gewond.

Het gebouw, waar onder meer raketten en raketafweersystemen worden ontwikkeld, is in Tver, zo'n 165 kilometer ten noordwesten van Moskou aan de weg van Moskou naar Sint-Petersburg.

Op videobeelden is te zien dat er dikke zwarte rookwolken uit het onderzoeksinstituut van de Russische lucht- en ruimtemacht komen. Mensen die in het gebouw waren zouden vanaf de hoogste verdieping uit het raam zijn gesprongen om aan het vuur te ontkomen. Er zouden zo'n dertig mensen gewond zijn geraakt. Honderden brandweerlieden en een helikopter zijn betrokken bij het blussen.

Defect in elektrische bekabeling

Het vuur is vermoedelijk ontstaan door een defect in de elektrische bekabeling, meldt Tass. In het instituut zouden ook wapens zijn ontwikkeld die Rusland in de oorlog tegen Oekraïne gebruikt, zoals Iskander- en S-400 raketten.

Het Oekraïense ministerie van Defensie spreekt op Twitter van een harde klap die zou zijn veroorzaakt "door Russische corruptie en onverantwoordelijkheid".

Op beelden is te zien dat er dikke zwarte rookwolken uit het onderzoeksinstituut van de Russische lucht- en ruimtemacht komen:

Doden bij brand in Russisch Defensie-gebouw in Tver

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl