ANP
NOS Nieuws

'Nederlands grootste musicalvedette' Pia Douwes krijgt Oeuvre Musical Award

Musicalzangeres en actrice Pia Douwes krijgt dit jaar de Oeuvre Musical Award op het Musical Awards gala, op 28 april. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt in het televisieprogramma Jinek. De jury noemt Douwes "Nederlands grootste musicalvedette".

Douwes viert dit jaar haar 35-jarig theaterjubileum. Ze speelde in Nederland haar eerste rol in de musical Cats. In het buitenland debuteerde ze in Wenen in Little Shop of Horrors. Sindsdien heeft de actrice in meer dan vijftig producties in binnen- en buitenland gespeeld.

Douwes was onder meer te zien in Elisabeth, Billy Elliot, Les Misérables, Sunset Boulevard, Cabaret en Chicago. Ze stond op het podium in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Rusland.

Meryl Streep

Komend seizoen speelt Douwes in de Nederlandse versie van Broadway-hit The Prom. Ze is daarin de gefrustreerde actrice Dee Dee Allen, die in de nadagen van haar carrière nog hoopt op één grote rol. In de Netflix-verfilming werd Douwes' rol gespeeld door Meryl Streep.

De Oeuvre Muscial Award werd eerder uitgereikt aan onder meer Andrew Lloyd Webber, Joop van den Ende, Jos Brink, Willem Nijholt, Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt. De prijs wordt niet ieder jaar uitgereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl