NOS Wielrennen

Cavalli klopt Van Vleuten en wint na Amstel Gold Race ook Waalse Pijl

Cavalli klopt Van Vleuten in Waalse Pijl op Muur van Hoei

Marta Cavalli heeft de Waalse Pijl gewonnen. De Italiaanse klopte Annemiek van Vleuten in een sprint op de Muur van Hoei. Demi Vollering volgde kort daarachter op de derde plaats.

Met haar zege is Cavalli, die eerder deze maand ook al de Amstel Gold Race op haar naam schreef, de opvolger van de gestopte Anna van der Breggen, die in de voorgaande zeven edities de sterkste was in de Waalse Pijl.

'Zwart voor de ogen'

Van Vleuten kon leven met haar tweede plaats. "Ik heb alles volgens plan gedaan, maar er was er gewoon eentje sterker. Zij is echt in geweldige vorm. Ik zag in de laatste 200 meter echt zwart voor mijn ogen. Dat heb ik niet vaak."

Bekijk hieronder een interview met Annemiek van Vleuten na de finish en voor de start.

Het was een vroegertje voor de vrouwen, met de start al om half negen. "We zaten dus al om half vijf aan het ontbijt", verzuchtte Van Vleuten voor de start. "Dat was wel heel vroeg. En als er nou een goede reden voor zou zijn... Maar die heb ik niet gehoord."

Klein peloton naar slotklim

Tien rensters sloten op veertig kilometer van de meet aan bij de vijf vroege vluchters, die daarna snel moesten lossen. Van hen werden Yara Kastelijn en Anouska Koster als laatste ingelopen door het peloton.

Twintig rensters begonnen aan de derde en laatste beklimming van de Muur van Hoei (1,3 kilometer á 9,6% stijgingspercentage). Van Vleuten zette zich daar op kop en reed iedereen eraf, op Cavalli na. De winnares van de Amstel Gold Race was taai en had in de sprint net iets meer over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl