1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Cricketbondscoach Oranje tijdens vakantie getroffen door hartaanval

Ryan Campbell, de bondscoach van de Nederlandse cricketers, is afgelopen zaterdag getroffen door een hartaanval. Hij wordt in een ziekenhuis in Londen al drie dagen in coma gehouden.

De 50-jarige Campbell was met zijn familie op vakantie in Engeland. Op het moment van de hartaanval was hij met zijn kinderen in een speeltuin. "Er was op dat moment gelukkig een zuster in de buurt, waardoor er snel gehandeld kon worden", weet Pieter Seelaar, aanvoerder van de Nederlandse cricketploeg, te vertellen.

Onderweg naar het ziekenhuis werd de situatie van Campbell er niet beter op. Hij kreeg in de ambulance een paar keer een hartstilstand. In het ziekenhuis werd een pacemaker geplaatst bij de Australiër, aldus Seelaar, en sindsdien wordt hij in coma gehouden.

'Hij ademt zelfstandig'

"Maandag werd een poging gedaan om hem uit zijn coma te halen, maar daar reageerde hij niet op", zegt Seelaar. "Vandaag wordt waarschijnlijk een tweede poging gedaan. Wel ademt hij sinds gisterenavond weer zelfstandig."

De Nederlandse cricketploeg, die net was teruggekeerd van wedstrijden in Nieuw-Zeeland, werd zondagochtend via een WhatsApp-bericht van assistent-coach James Hilditch op de hoogte gesteld.

"De spelers zijn geschrokken", aldus Seelaar. "Eerst kwam het nog niet helemaal binnen, was het allemaal nog wat onwerkelijk. Maar na drie dagen coma is het besef er wel dat de situatie ernstig is."

AFP
Pieter Seelaar in actie tegen Nieuw-Zeeland

Donderdag zouden de Oranje-cricketers weer voor het eerst samen trainen, maar in plaats daarvan staat er nu een gezamenlijke lunch gepland. "Zodat we met elkaar de emoties kunnen delen", verklaart de aanvoerder.

Campbell is sinds 2017 bondscoach van de Nederlandse cricketers. De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands team staat op 31 mei gepland tegen de West-Indies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl