NOS Sport

Geen hockeyles, wel winst: Den Bosch na 'taai' duel naar EHL-finale

Den Bosch plaatst zich voor EHL-finale na 2-0 zege op Gantoise HC

Den Bosch heeft zich geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League door het Belgische Gantoise HC te verslaan. De hockeyvrouwen uit Den Bosch hadden een moeilijkere middag dan in de kwartfinales, waarin het nog hockeyles gaf tegen het Ierse Pegasus. Zaterdagmiddag werden de vrouwen uit Gent met 2-0 uitgeschakeld.

Den Bosch kwam aan het eind van het derde kwart op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. Maartje Krekelaar tikte binnen uit een variant, nadat een van de Belgische uitloopsters naar de middenlijn was gestuurd voor te snel inlopen en er net even meer ruimte was ontstaan in de cirkel.

'Best wel taai'

Vroeg in het vierde kwart besloot Frédérique Matla, bij de openingstreffer aangever, de zevende strafcorner van de partij direct op de goal af te vuren. De bal ging zo door de benen van de verder sterk spelende keepster Pauline De Ryck, waardoor het 2-0 werd.

Klinkt als een vrij eenvoudige overwinning, maar dat het was niet. Met name de keepster van Gantoise speelde sterk. "Het was best wel taai nog aan het eind", zei Matla na afloop. Gantoise had al tientallen wedstrijden op rij in eigen land niet verloren. "We zijn wel getest vandaag."

Matla blij met tegenstand na plaatsing voor EHL-finale

Het is de tweede keer op rij dat Den Bosch in de finale van de EHL staat. Vorig jaar versloegen de vrouwen Club de Campo voor de titel met 5-0.

Hockeyles

Vrijdag gaf Den Bosch nog hockeyles aan het Ierse Pegasus. De winnaar van de eerste editie van de EHL veegde de nummer drie van de Ierse competitie met maar liefst 9-0 van het veld. Ster van de wedstrijd was Matla, die vijf keer scoorde. Voor rust had de international er al vier in liggen. De vrouwen van Gantoise HC versloegen Surbiton HC uit Engeland.

In de finale komt Den Bosch uit tegen de winnaar van het duel tussen Amsterdam, dat vrijdag moeizaam de verliezend finalist van vorig jaar van zich afschudde, en het Spaanse Junior FC. De finale is maandag om 13.45 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl