Harry en Meghan met staatssecretaris Van der Maat van Defensie ANP

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn aangekomen in Den Haag, waar morgen de Invictus Games beginnen. Harry nam acht jaar geleden het initiatief voor het sportevenement voor gewonde militairen.

Het is het eerste publieke optreden van Harry en Meghan in Europa sinds ze twee jaar geleden hun koninklijke titels opgaven en naar de Verenigde Staten verhuisden. Gisteren bezocht het paar al koningin Elizabeth in Windsor; dat was hun eerste gezamenlijke reis naar het Verenigd Koninkrijk sinds hun vertrek.

In Den Haag bezochten Harry en Meghan het sportterrein in het Haagse Zuiderpark. Ze werden begeleid door sporters en spraken met burgemeester Jan van Zanen en voormalig commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif. Hij is de voorzitter van het organisatiecomité.

De Invictus Games beginnen morgen en duren zeven dagen. De openingsceremonie wordt bijgewoond door onder anderen premier Rutte, prinses Margriet en Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim. Later in de week komt ook koning Willem-Alexander naar het Zuiderpark.

STER reclame