Een deel van de plantage
NOS Nieuws

Politie Spanje meldt vondst grootste hennepplantage van Europa

In het noorden van Spanje heeft de politie naar eigen zeggen de grootste hennepplantage van Europa opgerold. De plantage in de provincie Navarra bestond uit elf velden van in totaal 67 hectare groot. Bij de operatie zijn 415.000 hennepplanten vernietigd en drie mensen aangehouden.

De eigenaar van de plantage had tegen de autoriteiten gezegd dat hij zich bezighield met industriële hennepteelt, wat is toegestaan. De politie had daar grote vraagtekens bij omdat de planten naar Zwitserland en Italië zouden gaan om verwerkt te worden tot cannabidiol (CBD). Verwerking van hennepplanten tot CBD is wel illegaal in Spanje.

De politie gaf deze beelden vrij van de hennepplantage:

Spaanse politie rolt 'grootste hennepplantage van Europa' op

Na onderzoek kwamen agenten uit bij een grote loods waar een deel van de planten lag te drogen. Ook vond de politie een vrachtwagen die naar Italië wilde gaan. Daarin werden 23.000 gedroogde hennepplanten gevonden. In de opslag lagen er nog eens 13.000, goed voor ruim 50.000 kilo. Alle gevonden planten zijn vernietigd.

Alle planten op de plantages zijn ook door de politie in beslaggenomen en vernietigd. De planten zelf hadden een waarde van 30 miljoen euro, maar bij verwerking tot cannabidiol zou dat volgens de politie zijn opgelopen tot 100 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl